Menyasszonyi ruhaválasztás esküvői fotós szemmel

with Nincs hozzászólás

Minden menyasszony szeretné elkápráztatni a vőlegényét, a szüleit és természetesen a násznépet az esküvőjén. Különlegesnek szeretné magát érezni a nagy napon. Ugyanez igaz az esküvői fotókra is. Maradandó emlékre vágynak, amelyeket büszkén néznek vissza 20-30 év múlva is. Ehhez az élményhez nagyban hozzájárul a tökéletes ruha választás is. A következőkben ehhez nyújtok egy kis segítséget néhány hasznos tipp formájában.

Hogyan kezdj bele az esküvői ruha kiválasztásába?

Óriási a kínálat. Ezért látogass el minél több ruhaszalonba és próbálj fel több ruhát. Így látni fogod a különbségeket. Érezni fogod, hogy a gyártók ruhái között melyek azok a ruhák, amiben igazán jól érzed magad. Fordíts elég időt a ruhapróbákra és így olyan szalonok kínálatát is magadra öltheted, amelyet lehet először meg sem szerettél volna nézni. Így biztosan nyugodtan dönthetsz majd.

Mérlegelj a próbák alatt, mielőtt meghozod a döntést!

Szerintem a következőket érdemes végig gondolni:

  • Milyen évszakban/hónapban házasodtok?
  • Hogyan áll össze a nagy nap programja?
  • Milyen tematikára épül az esküvőtök?
  • Mennyire tartjátok a magyar hagyományokat?
  • Polgári szertartást vagy egyházit szeretnétek, vagy mindkettőt?
  • Kültéri vagy beltéri helyszínen lesznek a szertartások, illetve a lagzi megrendezve?
  • Milyen a testalkatod?
  • Milyen testrészed kiemelése előnyös vagy előnytelen?
  • Mennyire kényelmes viseletet szeretnél?
  • Mekkora a költségvetés az esküvői ruha kapcsán?

Mert az esküvői fotók leglátványosabb eleme a menyasszonyi ruha! Mindenre hatással van a fotózás során. Nagyban hozzájárul a nap sikeréhez. A legfontosabb, hogy kényelmes legyen. A kényelmes ruha nem veszi el a figyelmedet, mondhatom úgyis, hogy nem idegesít (volt olyan menyasszonyom, akivel a kreatív fotózás rémálom volt a ruha miatt. Szédült a ruhában mert nagyon szűk volt a ruhája, idézve a varrónője szavait: „a szépségért meg kell szenvedni”.

A kényelmes viselet meghatározza azt is, hogy hogyan tudsz a ruhában leülni, mozogni, táncolni.

Ha uszályos a ruhád a fotózáson rendszerint leengedve hagyjuk mert a fel-le csatolása az uszálynak időigényes. Ha van segítőd a fotózás során segít mozogni a helyszínváltások között, vagy a karodon is hozhatod, ugyanakkor ez a kis plusz munka nagyon megéri, hiszen a leengedett uszállyal készült képek nagyon mutatósak.

Ha van a ruhádnak abroncsa akkor nehezebben tudsz leülni benne. Ilyenkor az abroncs nem túl kényelmes, mert műanyag vagy fém merevítéssel készülnek és nagyon megemelik a ruha elejét. Ilyenkor azt szoktam kérni a menyasszonyaimtól, hogyha szeretnének gyönyörű leülős fotókat, egyszerűen vegyék le az abroncsot a fotózás idejére. Mindez külön odafigyelést igényel az én részemről is, hogy hogyan mozgatlak Titeket a ruhában, hiszen ilyenkor a ruha hossza változik.

Esküvői ruha kiegészítők

A kiegészítők a menyasszonyi ruha tartozékai, amelyek még szebbé teszik a viselőjét. Legyen szó francia vagy hosszú fátyolról a kiegészítők lehetősséget adnak a kreatív fotózás során egy kis játékra.

Mi a legfontosabb a menyasszonyi ruhát illetően?

Te magad! a Te személyiségedet, ízlésedet kell tükröznie. A külcsín, mellett ne felejtsd el, hogy a tökéletesnek megálmodott viselet Tőled lesz igazán tökéletes. Érezd magad jól a ruhádban, éld meg a fotózást és az esküvőt úgy, ahogyan megálmodtad kislányként! Mosolyogj sokat! Ha úgy érzed, hogy le sem szeretnéd venni a ruhádat, mindez sikerült.

Nagy Károly
Esküvői riportfotós

eskuvoi-riportfoto.hu