Menyasszonyi smink

with Nincs hozzászólás

Az esküvő vitathatatlanul egyike azoknak a pillanatoknak, amelyen a legtöbb fotó készül rólunk. Akár házasodunk, akár az esküvői partin vendégként veszünk részt, telefonok, kamerák és videokamerák tekintenek ránk egész nap. Az esküvőnk azon kevés alkalmak egyike, amikor profi fotós is megörökíti szinte minden mozdulatunkat.

Esküvői fotós Debrecen

 

Érthető tehát, ha menyasszonyként azt szeretnénk, hogy a legragyogóbb arcbőrünk legyen és minden idők legszebb menyasszonyaként tündököljünk. Egyszerűen szeretnénk lenyűgözni mindenkit. A vendégsereget, a szívünk választottját, saját magunkat, de még az unokánkat is, amikor nézegeti a menyasszonyi fényképeinket.

Én személy szerint mindezekért óriási megtiszteltetésnek érzem, ha valaki rám bízza az esküvői sminkjét. Igyekszem is a lehető legszebb sminket alkotni, ami nem más, mint kiemelni a menyasszony természetes szépségét.

 

 

De milyen az igazán szép menyasszonyi smink? Megkell-e előznie bármilyen felkészülésnek?

 1. A bőr felkészítése
  A legelső és legfontosabb lépés, hogy 3-4 héttel az esküvő előtt el kell kezdeni a bőr felkészítését. Tökéletes sminket megfelelően hidratált, egészséges bőrre lehet készíteni. Az alapozóval és a korrektorral sok mindent el lehet kendőzni, de a menyasszonyi sminknek kerülnie kell a maszkhatást.
 2. Fokozzuk a természetes szépséget!
  A természetes szépség kiemelése legyen a cél! A smink egy remek eszköz ehhez. Önmagunk legszebb „verziójára” törekedjünk, és ne arra, hogy egy felismerhetetlen személy jelenjen meg a vendégsereg előtt. A menyasszonyi sminknek időtlen, természetes szépséget kell sugároznia!
 3. A trendek kipróbálását halasszuk el egy másik alkalomra!
  Az esküvő nem az a nap, amikor merész party sminkkel kísérletezhetünk! A merész színeket halasszuk el a nászutunkra!
 4. Kerüld a nehéz, „testes” krémeket, alapozókat! 
  Ahhoz, hogy gyönyörű fotók készüljenek rólunk fontos a jó alap. Ha száraz a bőrünk könnyű hidratáló szérumot, gélszerű hidratáló krémet vigyünk fel valamint egy könnyű bázis krémet. Így már nagyszerűen előkészítettük az alapozáshoz a bőrünket. Ha a fokozott faggyútermelés a jellemző az arcbőrünkre, mattitó alapozót válasszunk. Végül a legtermészetesebb hatásért egy transzparens púderrel rögzítsük az alapozót. Így tökéletes matt, bársonyos hatású lesz a bőrünk!
 5. Szempilla a csodás tekintetért
  Ez az alkalom, amikor a műszempillát nyugodtan használhatjuk. Ma már rendkívül szép, természetes hatású műszempillát is választhatunk, ami kiemeli a szép tekintetet és a fotókon is rendkívül látványos. Az esküvő előtt 1-2 nappal célszerű elkészíttetni, mert a szempillaragasztónak 24-48 órára van szüksége a tökéletes száradáshoz. Így garantáltan nem lesz „foghíjas” a műszempillánk.Ha szempillaspirált használunk válasszunk vízállót, mert a könnyek, a verejték, az eső mind-mind leoldhatják a szempillaspirálunkat így könnyen tönkre teheti a sminkünket.
 6. Szemöldökünk az arcunk kerete
  A szemöldökünk formázását kérjük kozmetikusunktól az esküvőnk előtt 1-2 nappal. A szépen formázott gyönyörű szemöldök kiemeli, keretezi nemcsak a tekintetünk, de minden arcvonásunkat! Fontos itt is a mértéktartás a szín és a forma kiválasztásánál!
 7. Semleges színű ajkak
  Válasszunk semleges színű világos ajakrúzsokat, amelyek időtlen, friss megjelenést kölcsönöznek. Ma már elérhetőek a tartós folyékony rúzsok is, amelyek akár másnapig sem tűnnek el az ajkainkról.
 8. Rögzítsük a sminkünket sminkfixáló spray-el.
  Miután elkészült a tökéletes sminkünk, ahhoz, hogy akár hajnalig fenn maradjon használjunk sminkrögzítő spray-t. Így garantáltan nem mászik el a sminkünk akár másnap reggelig sem!
 9. Mennyi ideig tart egy professzionális smink elkészítése?
  Egy természetes hatású smink készítése nem feltétlenül jelent kevesebb időt, kivéve, ha tökéletesen makulátlan a bőröd. Általában 60-90 percet érdemes rá hagyni. Ha elegendő időt, hogy a sminkre a menyasszony egy stresszel kevesebb, hiszen ezen a napon amúgy is felfokozott állapotban van mindenki.
 10. Ha bizonytalan vagy, hogy milyen színek, árnyalatok, smink áll jól, az esküvő előtt 2-3 héttel kérj próba sminket, amikor akár többféle hatást is kipróbálhatsz, így a nagy napon már pontos ütemterv szerint tudtok haladni.

 

 

+ 1 Tipp

Bármilyen aggályod van a bőröddel kapcsolatba, tájékoztasd a sminkest! Például allergia, ekcéma, érzékenység, ha gyakran felfénylik vagy épp ellenkezőleg túlságosan dehidratált, mert ennek megfelelően fogja a sminkes elkészíteni a sminkedet. Így lesz tökéletes az összhatás akár másnapig.

Sok boldogságot kívánok!


Héjja Izabella kozmetikus
Natura-Kozmetika,
cím: 1042. Budapest, Árpád út 47-49
telefon: 06 30 685 9805
web: https://natura-kozmetika.hu/
email: info@natura-kozmetika.hu