Miért lettem esküvői fotós?

Nagyon hálás vagyok az életnek, amiért azt az utat adta, hogy esküvői riporter lehetek és most elmesélhetem a történetemet. Éppen olyan voltam, mint te, aki roppant szerencsés, mert megtalálta élete szerelmét. A pillanat amikor beleszerettem az esküvői fotózásba, az esküvőnk után volt (előtte néhány évig a fotózás más területein dolgoztam). Most azt gondolhatod, biztosan azért, mert inspiráltak a gyönyörű esküvői képeink. Soha nem fogom elfelejteni az izgalmat, amivel vártuk, hogy átvegyük a fotóinkat. Azonban egyvalamire nem számítottunk. A fotóink semmit nem adtak vissza az élményeinkből és az eseményekből és mindabból ami számunkra fontos volt. Nem találtunk a képek között egyetlen kedvencet sem. Az a nap változtatta meg az életem pályáját. Számtalan dolog van, amihez nem értek, de az emberekhez igen.

Szeretem amit csinálok. Az esküvői fotózás a világ legkáprázatosabb és legfelemelőbb szegmense a fotós szakmának. Minden jelenlévőt magával tud ragadni egy esküvő. Tele van csodálatos érzelmekkel. Lefogadom, emlékszel, hogy az utolsó esküvő amire mentél, mitől volt különleges hangulatú. A nevetéstől hangos társaság, a rég nem látott barátok, a messziről érkező rokonok, akik évek óta nem látták egymást vagy az örömkönnyektől. Képzeld el, hogy ott vagy és kiváltságod van mindezt lefényképezni. Ezért mondom, hogy ez a legjobb munka a világon.

Büszke vagyok arra, hogy a pályám során dolgozhattam külföldi neves esküvői fotósokkal, mint Keda Z Feng vagy David Beckstead akik nagyon ösztönzően hatottak rám és arra motiváltak, hogy a legjobbra törekedjek a saját munkámban. Aktívan tagja vagyok több nemzetközi fotós szövetségnek, mint például a My Wed. A fejemben az esküvő fotózás kezdetektől fogva úgy élt, mint amivel pótolhatatlan értéket adok át. A fotózás látásmód, affinitás és az érzékelés kifejeződése. Egy kép attól jó, ha nem kell gondolkodnod, milyen mondanivalója van. Amikor nézed, hatással van rád, felserkenti benned az élményeket és szinte érzed egy röpke pillanatra, ahogy ott vagy az eseményekben.

A fényképezőgépen át az emberek közötti kapcsolatra érzelmekre, a hangulatra
figyelek. Minden apró mozzanat számít, mind a történet részei. Ezért mindenkit arra ösztönzök, hogy legyenek önmaguk, és pontosan úgy viselkedjenek, ahogy éreznek. Véleményem szerint csak ilyen fotók idézhetik fel a legmélyebb emlékeiket 10,20 vagy 30 év múlva. Amikor nem dolgozom, minden időmet a gyönyörű feleségemmel és a két gyermekemmel töltöm. Kövess engem a közösségi oldalaimon keresztül, hogy hol járok éppen a világban.

Nagy Károly - Esküvői Fotó Designer

Fotógráfus, Esküvői Fotó Designer

Image