Hogyan kérj ajánlatot esküvői szolgáltatótól?

with Nincs hozzászólás

Megszokott dolog az esküvői szakmában, hogy a szolgáltatók nap, mint nap több ajánlatkérő üzenetet, email-t kapnak. A legtöbbünknek a weblapján erre külön felület van, hogy minél egyszerűbb legyen a megkeresésetek.

Nálam is ez a helyzet, szinte naponta érkeznek érdeklődő e-mail-ek, ajánlatkérők. Az alábbiakban ahhoz adok egy kis segítséget nektek, hogy mire figyeljetek az ajánlatkérés folyamatában és milyen hibákat ne kövessetek el.

Miért?

Mert senki sem szeret csalódni, lemaradni, lecsúszni olyan profi szolgáltatóról, akinek teszik a munkája! Legyen az esküvői helyszín, esküvői fotós, ceremóniamester

Nézzük akkor a legfontosabb tudnivalókat:

 

Mikor kérj ajánlatot?

Ha tetszik az, amit a referenciákban látsz, akkor ne habozz. Minél hamarabb vedd fel a kapcsolatot az általad kiszemelt esküvői szolgáltatóval. Mások is látják azt, ami szép, mások is észreveszik, ha valaki egyedi szolgáltatást, terméket nyújt.

Amint megvan a nagy napotok pontos dátuma kezdj neki a szervezésnek! Magyarországon a legtöbb esküvőt március közepétől november közepéig rendezik meg. Egy hónapban 3-4 hétvége van, amit ha a péntekekkel is kiegészítünk, 8 olyan nap van, amire a legtöbb házasulandó pályázik.

 

Hogyan?

Minél több információt adsz nekünk, annál személyre szabottabb árajánlatot küldünk.

Sokszor kapok olyan ajánlatkérőt, hogy a Menyasszony vagy Vőlegény nevén kívül csak egy dátum szerepel és egy mondat: Ha szabad ez az időpont várom az ajánlatát.

Képzeld magad a helyembe. Minimális információk mellett nem tudok részletes ajánlatot készíteni.

Olyan ez, mint amikor felhívsz több szobafestőt, hogy szeretnéd a lakásotokat kifestetni. Lesz olyan, aki mond egy nagyságrendi összeget, lesz olyan, aki mond egy X forintól-Y forintig összeget és lesz olyan, aki szeretné előtte felmérni a munkát.

Én pont ilyen vagyok. Minél több információt kapok, annál pontosabb, korrekt ár-értékaránynak megfelelő ajánlatot adok.

Ezért ajánlom fel többek között a személyes konzultációt. Amellett, hogy megbeszéljük az esküvőtök paramétereit (Hol rendezitek? Hány fős vendégkör lesz? Milyen szertartásaitok lesznek?…) kaptok egy olyan információt is, amit egyetlen ajánlat sem tartalmaz (maximum sugallja), hogy milyen ember áll a szolgáltatás mögött! Sokat árul el az is egy szolgáltatóról, hogy az ajánlatot válasz e-mail-ben tőmondatokban fogalmazza meg, vagy készít egy igényes PDF alapú ajánlatot.

Fontos a kölcsönös szimpátia, hiszen olyan embert kerestek, akiben megbíztok, akire rábízzátok magatokat az esküvőtökön.

Természetesen ez a konzultáció díjtalan!

Meggyőződésem, hogy a munkám bizalmi munka! Az esküvői szolgáltatóitok közül a legtöbb időt velem töltitek. Együtt készülünk fel a jegyesfotózással a későbbi kreatív fotózásra, végig élem veletek a nagy nap minden pillanatát. Legyenek azok viccesebb, kicsit feszültebb, vagy ünnepélyesebb pillanatok. Mindezt úgy, hogy közben koncentráltan teszem a dolgom értetek a maradandó esküvői emlékeitekért.

 

Mire figyelj!

Ne Facebook-on kérj ajánlatot! Főleg ne privát Facebook oldalon (gyakori, hogy valaki ott ír rám, de nem minden nap vagyok fenn a Facebook oldalamon, így később tudok reagálni, illetve ami megint az ajánlatkérést lassíthatja, hogy ilyenkor az üzenet, ha nem vagyunk ismerősök nem jelenik meg egyből, hanem egy engedélykérést küld a rendszer, amit vagy észreveszünk vagy nem.)

Add meg a telefonszámodat az ajánlatkérő üzenetedben!

Ne vedd tapintatlanságnak, hogy kérem a telefonszámodat, hiszen előfordulhat, hogy egyeztetnünk kell az árajánlat elkészítéséhez fontos részleteket.

Időben!

A fentiekben már írtam miért fontos időben ajánlatot kérned.

Nálam a legkeresettebb időpontokra (március közepétől november végéig) 1, 1.5 évvel korábban érkeznek a megkeresések és az abból származó felkérések!

 

Nagy Károly

Esküvői Fotó Designer